درباره کتابخانه

نمایشگاه‏ها

در کنار هدف اصلی کتابخانه تخصصی امیرالمؤمنین علی(علیه‌السلام) که تکمیل منابع کتابخانه است، برخی از فعالیت‌های جنبی لازم به نظر می‌رسد. این فعالیت‌ها در حقیقت در راستای همان اهداف و نیز برای معرفی منابع به جامعه شکل می‌گیرد:

نمایشگاه‏ها (حضور)

یکى از فعالیت‌های جنبی کتابخانه تخصصى امیرالمؤمنین على(علیه‌السلام) ، برپایى و حضور در نمایشگاه‏هاى مختلف در جهت آشنایى مردم و محققان با عناوین کتابها و نیز فضائل امیرالمؤمنین(علیه‌السلام) است. چنانکه بارها دیدیم که حتی مردم ایران از وجود چنین تعداد زیادی کتاب‌ و منبع درباره آن امام بزرگ، متعجب می‌شدند. فهرست گذرایی از نمایشگاه‌ها به این شرح است:

اولین نمایشگاه، با عنوان «همراه با راویان ، همگام با مدافعان غدیر و فضائل حضرت على(علیه‌السلام)» در سال ۱۳۷۳(۱۹۹۵) در مشهد همزمان با ایام غدیر برپا گردید که با استقبال خوبى مواجه شد. چنانکه در مقدمه اشاره شد، این اولین نمایشگاه پیش از تاسیس کتابخانه بود.

دومین نمایشگاه با خصوصیات نمایشگاه مشهد به اضافه کتاب‌ها و مجموعه تحقیق‌های جدید، در سال ۱۳۷۵(۱۹۹۷) در شهرستان بابل (به دعوت ستاد بزرگداشت غدیر استان مازندران) و متعاقباً در غدیر همان سال در مشهد مقدس (با همکارى ستاد غدیر استان تهران)، براى بازدید عموم گشایش یافت.

همراه با گسترش فعالیتها و افزایش کتب و افتتاح کتابخانه (که مقارن با سال امام على(علیه‌السلام) – ۱۳۷۹ – بود) به دعوت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامى ، این کتابخانه ، با حدود ۱۱۰۰ عنوان کتاب در سالن ویژه امام على(علیه‌السلام) در سیزدهمین نمایشگاه بین المللى کتاب تهران حضور یافت و در محیطى مناسب و گسترده به معرفى و اطلاع رسانى پرداخت که ثمرات مثبت آن را از عنایات امیرمؤمنان(علیه‌السلام) مى‏داند . باتوجه به نظر بازدیدکنندگان، سالن امام على(علیه‌السلام) از ویژگى‏هاى منحصر به فرد سیزدهمین نمایشگاه بین المللی کتاب  بود.

در همین سال ، همزمان با ایام ولادت حضرت امیر(علیه‌السلام) نمایشگاهى در بندر عباس به دعوت سازمان اوقاف و ارشاد استان هرمزگان تشکیل شد که در نوع خود ، بدیع و ابتکارى بود.

شرکت در نمایشگاه کتاب استان خراسان و همایش اداره ارشاد با عنوان «امام على(علیه‌السلام) فرهنگ عمومى و همبستگى اجتماعى» از دیگر فعالیت‏هاى نمایشگاهى بود که در جهت آشنایى عموم با کتابهاى منتشر شده درباره حضرت امیر مؤمنان(علیه‌السلام) صورت پذیرفت.

در سال ۱۳۸۰ که با نام سال «رفتارعلوی» نام گذاری شده بود نیز بنا به دعوت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامى، در چهاردهمین نمایشگاه بین المللى کتاب تهران، این کتابخانه بیش از ۱۱۰۰ عنوان کتاب‏هاى منتشر شده در ایران و سایر کشورها در سال امام علی(علیه‌السلام) را در معرض دید بازدیدکنندگان قرارداد.

نمایشگاه قرآن و عترت، ویژه ماه مبارک رمضان، در شهر مشهد از دیگر نمایشگاه‌هایی بود که این کتابخانه با ارائه کتاب‌های مربوط به موضوع «قرآن و امیرمؤمنان به عنوان قرآن ناطق»، در آن حضور یافت.

علاوه بر این به منظور آشنایی همه اقشار جامعه با کتاب‌ها و منابع موجود و همچنین منابع منتشرشده از سوی خود کتابخانه، در چندین نمایشگاه کتاب استانی و همچنین دو دوره نیز در نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران شرکت داشتیم و امیدواریم علاوه بر حضور دائم در سال‌های آینده، بتوانیم در دیگر نمایشگاه‌های بین‌المللی کتاب نیز حضور یابیم.